Ameliyatsız Yöntemler
Kimyasal Peeling Nedir?
Kimyasal peeling, derinin üst katmanını uzaklaştırarak, cilt işlevlerini ve görünümünü iyileştiren bir kimyasal soyma işlemidir. Bu yöntem, hücre yenilenmesini teşvik eder ve daha sağlıklı bir cilt oluşturur.
El Gençleştirme Nedir?
El gençleştirme estetiği, el derisindeki yaşlanma belirtilerini azaltmayı hedefleyen bir dizi işlemi içerir.
PRP Nedir?
Cildi gençleştirmek, esnekliğini artırmak, kırışıklıkları azaltmak, zayıf saçları gürleştirmek, derideki eski-yeni deformasyonları onarmak için başvurulan etkili anti aging yöntemlerinden biri de PRP’dir. Hastadan alınan bir miktar kanın filtre edilip elde edilen büyüme faktörlerinin iyileştirmek istenen bölgeye enjekte edilmesiyle uygulanır. 18 yaşından büyük ve tıbbi engeli olmayan herkese uygulanabilen PRP tedavisi sonrasında, hasta hemen günlük yaşamına geri dönebilir. Yaklaşık 30 dakikalık bir işlem olan PRP tedavisinin etkileri 2 ila 3. seanstan itibaren görülmeye başlar.
Çene Botoksu (Masseter Botoksu)
Çenede meydana gelen en önemli deformasyonlar arasında çene sıkma ve diş gıcırdatma nedenlerle ortaya çıkan çene kasının dışarıdan görünecek kadar büyümesi gelir. Bu durumdan kurtulmak içinde başvurulan yöntemlerden birisi Çene botoksu olarak da bilinen masseter botoksudur.
Jawline (Çene Dolgusu Estetiği)
Yüz bölgesine yapılan ameliyatsız estetik işlemler arasında olan Jawline dolgusu, son yıllarda en ilgi çeken uygulamalar arasına girmiştir. Çene çizgilerinin belirginleştirilmesine yarayan Jawline dolgu işlemi, kalça veya karın bölgesinden alınan yağlarla ya da hyalüronik asit dolgusuyla yapılan bir operasyondur. Uygulama ekseriyetle hyalüronik asit dolgularla yapılır.
Dermapen Nedir?
Son yıllarda adı sıkça duyulan Dermapen bir “mikro iğneleme” yöntemi. Buna “çoklu iğneleme yöntemi” adı da verilir. Bu yöntemle uzman doktorlar cildi uyarır ve cildin kendi kendisini yenilemesini sağlar. İşlem için kullanılan özel cihaz çok ince iğnelerden oluşur. İşlem sırasında bu iğneler cilde temas eder ancak çok ince oldukları için herhangi bir acıya yol açmaz. Yöntem, akne izlerini, lekeleri ve çatlakları gidermek için kullanılır. Aynı zamanda uzman doktorlar bu yöntemi cilt gençleştirme için de önerir.
Dudak Dolgusu Nedir?
Dudağın daha hacimli ve dolgun hale gelmesi amacıyla yapılan işleme dudak dolgusu adı verilir. Uzman doktorlar, dudak dolgusu için, başta hyalüronik asit olmak üzere, piyasada bulunan ve güvenlik onayları olan farklı dolgu maddeleri kullanır. Bu, muayenehane şartlarında yapılan ve anestezi gerektirmeyen bir işlemdir. Sonuçlar hemen alınır ve işlemin kalıcılığı yaklaşık 6 aydır.
Yüze Dolgu Uygulaması Nedir?
Dolgu uygulaması, “Plastik cerrah ya da Dermatologlar tarafından, yüzdeki çukur, çizgi, kırışık ve hacim kazanmaya ihtiyacı olan bölgelerinin, cilde uyumlu maddelerle doldurulması” anlamına gelir. Ciltte var olan hyalüronik asitin laboratuvarda oluşturulmuş formu ya da kişinin kendi vücut yağı dolgu maddesi olarak kullanılabilir. Çok az miktarda ve bir enjektör yardımıyla uygulanan dolguların kalıcılığı altı ay ile iki yıl arasında değişir ve düzenli tekrarlar uygulamanın kalıcılığını artırır.
Dolgular
Botoks Nedir, Nasıl Uygulanır?
Botoks tüm dünyada en fazla uygulanan ameliyatsız estetik girişimlerin başında gelir. Uygulandığı alanda kasların çalışmasını geçici olarak bloke eder ve böylece o bölgede kırışık görünümünü giderir veya hafifletir, yeni kırışık oluşumunu önler. Botoks, labarotuvar ortamında üretilmiş, zararsız bir bakteri toksinidir. Aşırı terleme, migren ve diş sıkma sorunları için de kullanılır.