Yüz sarkmalarını tedavi etmek için botoks, dolgu, dermapen, mezoterapi, kaş asma gibi yöntemlerden faydalanılır. Uygulamaların detaylarına bakacak olursak:Botoks: Botoks enjeksiyonları, yüz kaslarını geçici olarak gevşeterek ince çizgileri ve sarkmaları azaltmaya yardımcı olur.

  • Genellikle alın, kaş arası çizgiler ve göz çevresindeki kırışıklıkların giderilmesinde kullanılır. Uygulamanın sonuçları birkaç gün içinde görülmeye başlar. Etkisiyse yaklaşık 3 ila 6 ay arasında sürer.
  • Dolgu Uygulamaları: Dolgu maddeleri, cilt altına enjekte edilerek hacim kaybını gidermeye ve cildi doldurmaya yardımcı olur. Burun kenarlarından ağız köşelerine doğru uzanan çizgilerin giderilmesi, dudak dolgunlaştırma, elmacık kemiklerinin belirginleştirilmesi gibi alanlarda kullanılır. Etkisi kişinin cilt yapısına bağlı olarak 6 ay ila 2 yıl arasında değişebilir.
  • Dermapen: Ciltteki yaşlanma problemlerinde kullanılan Dermapen, yüzdeki sarkmalar için de kullanılan bir işlemdir. Derideki kolajen üretiminin harekete geçirilmesini sağlayan uygulama, yüzdeki cildin sıkılaşmasını sağlar. Hastanın durumuna göre 3 ila 6 seans arasında uygulanır.
  • Mezoterapi: Yüz mezoterapisi, cildin doğal gençlik ve parlaklık kazanmasını sağlamakla birlikte, kırışıklık ve sarkmalara karşı da kullanılır. Kolajen üretimini teşvik eden uygulama sonrasında cilt tazelenir, sıkılaşır ve dinlenmiş bir görünüm kazanır.
  • Kaş Asma: Üst yüzde meydana gelen sarkmalara kaş asma işlemiyle müdahale edilir. Bu işlem, kaş ile derinin birleşim noktasından başlayarak ipin deri altına geçirilmesi ve kaşın istenen yere yükseltilmesiyle yapılır.

Ayrıca enerji bazlı sistemlerden radyofrekans (RF) ve yüksek yoğunluklu odaklı ultrason (HIFU) gibi teknolojiler de yüz sarkmalarında ameliyatsız çözümler sunan yöntemler arasında yer alır.