Memede yapılan estetik operasyonlardan birisi de meme ucu estetiğidir. Genetik faktörler nedenlerden ötürü estetik görünümünü olmayan ya da travma, meme kanseri ameliyatı (mastektomi) gibi sebeplerle sonradan deformasyon yaşayanların tercih ettiği meme ucu estetiği plastik cerrahların sıkça gerçekleştirdiği işlemlerden biridir.
Gömülü meme ucu, çökük meme başı, hiç olmayan meme ucunun oluşturulması, iri ve geniş meme başının küçültülmesi, meme ucu asimetrisinin giderilmesi gibi operasyonların gerçekleştirildiği meme ucu estetiği sayesinde hastalar daha estetik görünümlü meme yapısına sahip olurlar. Sorunun derecesine göre gerçekleştirilen ameliyat sonrası hasta ertesi gün taburcu olur. Operasyondan 1 ay sonrasında hasta tamamen iyileşir ve günlük hayatına döner.
Meme ucu sorunlarının sebepleri nelerdir?
Meme ucunda yaşanan sorunlar genetik faktörler, doğuştan ya da gelişim dönemindeki sebepler, enfeksiyonlar, travmalar, kanser gibi nedenlerden ötürü meydana gelir. Bunun yanı sıra hamilelik ve emzirme döneminde de meme ucunda deformasyonlar görülebilir. Meme ucu estetiğiyle bu duruma müdahale edilip bu bölgeye daha estetik bir görünüm kazandırılabilir.
Çökük meme ucu nasıl tedavi edilir?
Meme ucunda çöküklük olan hastalar aynı zamanda küçük memeye sahipse meme büyütme ameliyatıyla birlikte çökük meme ucu da düzeltilir. Eğer hasta büyük memeye sahipse ya da meme büyütme ameliyatı olmayacaksa basit bir operasyonla meme ucu çöküklüğü giderilir. Lokal anesteziyle yapılan meme ucu çöküklüğü işleminde meme ucunu içeri çeken bağ dokusu gevşetilir. Devamında da Meme ucunda çöküklük bulunan hastaların tedavisi iki türlü yapılır. Eğer hasta küçük memeye sahip ve meme büyütme ameliyatı olmak istiyorsa, operasyon sırasında çökük meme ucuna da müdahale edilir.
Büyük memeye sahip ya da meme büyütme ameliyatı olmak istemeyen hastalarda ise lokal anesteziyle gerçekleştirilen işlem tercih edilir. Bu işlemde meme ucunu içeri çeken bağlar gevşetilir. Devamında da meme başının altı yumuşak dokularla desteklenir. Genç hastalara emzirme sorunları yaşamamaları için yağ enjeksiyonuyla meme ucu çöküklüğü tedavi edilir.
Meme ucu kaybı nasıl tedavi edilir?
Meme ucu kaybının nedenleri çok çeşitlidir. Travma, kanser, yanık, enfeksiyon gibi sebeplerden ötürü bireyler meme ucu kaybı yaşayabilirler. Bu durumla karşılaşan kişilere de meme ucu estetiği yapılır. Böyle bir rahatsızlıkla karşılaşan hastalar için uygulanan en bilinen yöntem areolanın dövme ya da kalıcı makyajla yeniden yapılmasıdır. Ayrıca hasta uygun dokuya sahipse başka bölgeden doku alınarak da meme ucu oluşturulabilir.
Mastektomiden sonra meme ucu estetiği nasıl yapılır?
Meme kanseri tedavisi sonrası yaşanan meme kaybı estetik operasyonlar sayesinde minimuma indirilir. Bu süreçte yaşanan deformasyonu azaltmak için hasta birkaç operasyon daha geçirir. Bunların başında da meme dokusunun yeniden oluşturulması gelir.
Meme dokusu oluşturulduktan sonra meme ucunun ve areola oluşturulur. Lokal anesteziyle yapılan bu işlem meme bölgesindeki dokular aracılığıyla gerçekleştirilir. Doku operasyonu gerçekleştikten sonra areola (meme ucundaki kahverengi alan) dövme ya da kalıcı makyaj olarak şekillendirilir.
Mastektomi sonrası yapılan meme ucu estetiğiyle ilgili merak edilen unsurlardan birisi de sonraki süreçte emzirmenin yapılıp yapılmayacağıdır. Burada iki önemli husus vardır. Birincisi mastektomi ameliyatı sırasında ameliyat edilen memedeki süt kanallarının alınıp alınmadığıdır. Eğer süt kanalları da meme kanseri ameliyatında alınmışsa emzirme gerçekleşmez.
İkinci önemli husussa karşı memeye işlem yapılıp yapılmamasıdır. Ameliyat tek bir memeye yapılmışsa ve diğer meme sağlıklıysa hasta sağlam olan memeyle emzirmeyi gerçekleştirebilir.
Meme kanseri sonrasında meme estetiği ve meme ucu estetiği olmak isteyen hastaların tedavilerinin üzerinden 6 ila 12 ay geçmesini beklemeleri gerekir.
Meme ucu küçültme estetiği nasıl yapılır?
Genellikle sık doğum yapan kadınlarda görülen meme ucunun aşırı büyümesi durumu da meme ucu ameliyatıyla giderilebilen bir sorundur. Meme ucunda bulunan kahverengi alanın (areola) küçültülmesiyle gerçekleştirilen bir operasyondur. İşlem sırasında meme ucundaki fazlalığa müdahale edilir. Bu sayede meme daha estetik bir görüntüye sahip olur.
Asimetrik meme ucu nasıl düzeltilir?
Asimetrik meme ucuna sahip olan hastalara da meme ucu estetiği yapılır. Meme ucu konumu ya da boyutu farklı olan kişilerin meme başları mamoplasti operasyonu sırasında eşit seviyeye getirilir.
Meme ucu estetiği öncesinde nelere dikkat edilmelidir?
Eğer kullanılan ilaçlar varsa doktora bunlar söylenmeli ve ameliyat planı buna göre yapılmalıdır. Operasyondan önce hastanın üzerinde takı, lens gibi aksesuarlar olmamalıdır.
Genel anesteziyle yapılacak meme ucu estetiği ameliyatından 2-3 hafta öncesinden hasta sigara içmeyi bırakmalıdır. Ayrıca kan sulandırıcı ilaç, bitki çayı, gıda takviyesi ürünlerinin kullanımını da 2-3 hafta öncesinden kesmelidir.
Ameliyat sonrası nelere dikkat etmek gerekir?
- Areola estetiği lokal anesteziyle yapılmışsa ameliyattan sonra hasta aynı gün içinde taburcu edilir.
- Genel anestezinin kullanıldığı cerrahi bir işlem uygulanacaksa, hasta birkaç hafta boyunca kan sulandırıcı ilaç, bitki çayı vs. kullanmamalıdır.
- İlk 48 saat boyunca sauna, hamam, banyo, denize girme, yorucu egzersiz gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır.
- Hasta 2 hafta boyunca sporcu sutyeni kullanmalıdır.
- Tam olarak iyileşme gerçekleşinceye kadar ameliyat bölgesini sıkacak elbiselerden uzak durulmalıdır.
Sık Sorulan Sorular:
Kimler areola estetiği ameliyatı olabilir?
Meme ucu estetiğine ihtiyaç duyanların fiziksel gelişimini tamamlamış yetişkin bireyler olmaları gerekir. Bunun dışında kanser, travma, enfeksiyon gibi sebeplerden ötürü meme ucunda deformasyon meydana gelen hastalar da ameliyat olabilirler.
Meme ucu estetiği kalıcı mıdır?
Areola ameliyatı olanların en çok merak ettiği konuların başında areola estetiğinin kalıcı olup olmadığıdır. Meme ucu estetiğinin sonuçları kalıcıdır ve uzun yıllar boyunca etkisi korunur. Hastalar gönül rahatlığıyla yaptırabilir.
Meme ucu estetiği zararlı mıdır? Emzirmeye engel midir?
Meme ucunda yaşanacak hissizlik gayet normaldir ve birkaç gün içinde iyileşir.
Gömülü meme ucu tedavisi sonrası emziren hastalarda emzirme sorunları yaşanabilir. İlerleyen dönemde çocuk planlayan hastaların bu durumu göz önünde bulundurmalıdırlar.
Meme kanseri sonrası meme ucu estetiği olacak kişilerin emzirme durumları hastalığın durumuna göre belirlenir. Meme kanseri ameliyatıyla müdahale edilen memede süt kanalları, hastalıklı dokuyla birlikte alınmışsa emzirme yapılamaz. Eğer tek bir memeye mastektomi ameliyatı tek bir memeye yapılıp, karşı memede herhangi bir rahatsızlık görülmüyorsa emzirme işlemi sağlam memeyle yapılabilir.
Meme ucu estetiği sonrası iz kalır mı?
Buradaki en önemli unsur meme ucu estetiğinde kullanılan tekniktir. Meme ucuna kesi ve dikiş yapılmışsa hafif bir iz kalabilir. Gayet doğal olan bu iz ilerleyen dönemde ten rengiyle bütünleşir ve dikkat çekmeyecek kadar ufalır.
Meme ucunun içe kaçması nasıl tedavi edilir?
Çeşitli sebeplerden ötürü meme ucu içeri kaçabilir. Gömülü meme ucu sorunu olarak bilinen bu durumla karşılaşan kişiler için iki tür işlem yapılır. Eğer bu rahatsızlıkla karşılaşan hastalar küçük memeye sahipse ve meme büyütme ameliyatı düşünüyorsa aynı operasyonda, protez yerleştirilirken meme ucunun içeri kaçması sorununa da müdahale edilir.
Eğer hasta meme büyütme ameliyatı olmak istemiyor ya da büyük memeye sahipse basit bir işlemle meme ucu çöküklüğüne müdahale edilir. Lokal anestezi kullanılarak yapılan işlemde meme ucunu içeri çeken bağ dokusu gevşetildikten sonra meme başının altı yumuşak doku flepleriyle desteklenir ve işlem sonlandırılır.
Areola ameliyatsız küçültülebilir mi?
Büyük meme ucu sorununa sahip olan kişiler için tek çare cerrahi müdahaledir. Ameliyatsız şekilde areola küçültmesi söz konusu değildir.
Göğüs ucu (meme ucu) büyüklüğü ne kadar olmalıdır?
Kişiden kişiye farklılık gösteren göğüs ucu (meme ucu) büyüklüğü, meme büyüklüğüne göre ortalama 5 santimetre civarında olmalıdır. Büyük memeli kişilerde bu oran bir miktar büyük olabilir. Bununla birlikte hamilelik ve emzirme döneminde bulunan kadınlarda meme ucu büyüklüğü görülebilir. Bu süreçler atlatıldıktan sonra göğüs ucuna, varsa deformasyona göre areola ameliyatı yapılabilir.
Meme ucu estetiği fiyatları
“Areola estetiği fiyat 2024”, “meme ucu estetiği ameliyatı Ankara”, “meme ucu ameliyatı fiyatları”, “areola estetiği ameliyatı ne kadar Ankara” bu operasyonu planlayan hastaların en merak ettiği sorular arasında yer alır. Bulunduğunuz şehir, işlemin yapılacağı hastane ve bölgeler gibi birçok faktör fiyatlara etki eder. Meme ucu estetiği ameliyatı ücretleri konusunda plastik cerrahınızdan gerekli bilgileri alabilirsiniz. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için https://ersoykonas.com/implantlar/ linkine tıklayabilir, 0 536 511 40 51 no’lu telefon ve ersoykonas@gmail.com adresli eposta ile bize ulaşabilirsiniz.