Kol germe, plastik cerrahi uzmanlarının kolun üst, alt ve arka kısmındaki sarkık görünümü düzeltmek amacıyla yaptıkları bir estetik operasyondur. Plastik cerrahlar bu ameliyatlarda, koltuk altı ile dirsek arasındaki deri fazlalıklarını ve fazla yağ dokusunu alırlar. Sonrasında da, deriye yeni bir biçim vererek daha iyi bir görünüm elde ederler.
Kol germe ameliyatı hangi amaçla kullanılır?
İlerleyen yaş ve derideki elastikiyet kaybı, yer çekimi ve ailevi yatkınlık, sık kilo alıp verme gibi sebeplerle üst kolda aşağı doğru sarkmalara yol açar. Kilo verme ameliyatlarından sonra da bu sarkmalar oldukça belirgin olur. Egzersiz ve spor üst kol bölgesindeki kasların güçlenmesini sağlasa da elastikiyetini kaybetmiş sarkık deriler için pek faydalı değildir. Dolayısıyla egzersiz ve spor aşırı sarkmış kol derisinin düzelmesini sağlayamaz. Plastik cerrahi uzmanları, bu durumlarda kol germe ameliyatlarını önerir ve uygularlar. Kol germe ameliyatlarında amaç, kolların özellikle üst kısmına daha ince ve sıkı bir görüntü kazandırmaktır.
Kol germe ameliyatı öncesinde hangi noktalara dikkat etmek gerekir?
Hastaların, uyluk germe ameliyatından bir süre önce, kanamayı arttırıcı veya kanı sulandırıcı etkisi olan kumadin, asprin gibi ilaçları, iltihap sökücü ilaçları, bitkisel besin takviyelerini, yeşil çayı, vitaminleri ve diğer takviye ürünleri mutlaka bırakmaları gerekir. Aspirin ve kumadin gibi ilaçları keserken doktor kontrolünde, alternatifi olan ilaçlara geçmelidirler.
Kol germe ameliyatı sonrasında hangi noktalara dikkat etmek gerekir?
Kol germe ameliyatında plastik cerrahi uzmanları kesiyi, kolun alt-arka kısmından yaparlar. Kesinin uzunluğu ve biçimi derinin ne kadarının alınacağıyla ilgili olup kişiden kişiye değişir. Kol germe ameliyatlarında, liposuction gibi yağ alma tekniklerini de sıklıkla uygularlar. Ameliyat için genellikle genel anestezi uygular, bazı durumlarda lokal anestezi de tercih edebilirler. Ameliyat süresi hastanın durumuna göre 1 ila 3 saat arası sürer.
Kol germe ameliyatı sonrasında iyileşme süreci nasıl olur?
Uzmanlar, ameliyattan sonra oluşacak ödemi en aza indirmek için kolları bandajlarla sarar ve dren takarlar. Bandaj ve drenleri ameliyatı takip eden ilk iki gün içinde çıkarırlar. Bu işlemden sonra kolun daha iyi şekil alması ve ödemin azalması için çorap gibi giyilen korse türü bir bandajlama yaparlar. Hastaların, ameliyattan sonraki birkaç hafta bunları düzenli olarak takmaları gerekir. Ameliyattan sonraki süreç ağrılı değildir. Yine de hafif ağrılar olabilir. Bu durumda hastalar doktorlarının tavsiye ettiği ağrı kesici ilaçları kullanabilirler.
Hastalar, kol germe ameliyatından sonra birkaç gün içinde normal yaşamlarına dönebilirler. Ancak şu kurallara dikkat etmeleri gerekir.
- Kolları 3-4 hafta omuz hizasının üzerine kaldırmamak
- 4-8 hafta boyunca dikişlerde gerilmeye neden olabilecek fiziksel aktivitelerden kaçınmak.
- Spor yapmak için acele etmemek
Sık Sorulan Sorular
Kol germe ameliyatının olumsuz yönleri nelerdir?
Kol germe ameliyatlarında hastaların karşılaşabileceği olumsuz durumlar şunlardır:
- İz kalması: Kol germe işleminden sonra kesi yapılan yerde kalıcı bir iz oluşur. Ancak bu iz kolun kolayca görünmeyen arka kısmında yer alır. İzler ilk başka kırmızı renklidir ve kabarık olabilir. Ancak zaman içinde rengi solacaktır. Medikal tedavilerle birlikte hastaların kendi başlarına alabilecekleri bazı önlemler (bölgeyi güneşten korumak gibi) izlerin zaman içinde görünümünün çok hafiflemesini sağlar.
- His kaybı: Ameliyat sırasında dokuların yer değiştirmesi koldaki sinirleri etkileyebilir. Bu nedenle geçici bir süre his kaybı, uyuşma olabilir.
- Dikişlerden kaynaklanan sorunlar: Dikişli her ameliyatta olduğu gibi burada da ameliyattan sonra dikişlerin iltihap kapma riski vardır. Bu nedenle hastalar, dikiş yerlerinin temizliğine gerekli özeni göstermeli ve doktorun söylediklerini harfiyen yerine getirmelidir
Kimler uyluk germe ameliyatı olmamalıdır?
Uyluk germe ameliyatı aşağıda sıralanan kişiler için uygun olmayabilir:
- Obez ya da aşırı kilolu kişiler
- Sık sık kilo alıp veren kişiler
- Yara iyileşmesini olumsuz etkileyen bir hastalığı olanlar
- Sigara içenler
Ameliyatsız kol germe olur mu?
Günümüzde, çeşitli klinik ve güzellik merkezlerinde bölgesel incelmeye yönelik pek çok yöntem kullanılıyor. Bunların arasında kol bölgesine özel olanlar da vardır. Ancak, bunların hiçbiri yoğun sarkma olan kollarda ameliyat kadar etkili olamaz ve toparlanma sağlayamaz.
Kol germe fiyatı 2024, kol germe fiyatları
Kol germe ameliyatı yaptırmaya karar veren hastaların internete yönelttiği sorulardan biri de “kol germe fiyatları”dır. Bulunduğunuz şehir, işlemin yapılacağı hastane ve bölgeler gibi birçok faktör fiyatlara etki eder. Kol germe ücretleri konusunda plastik cerrahınızdan gerekli bilgileri alabilirsiniz. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için https://ersoykonas.com/vucut-sekillendirme/ linkine tıklayabilir, 0536 511 40 51 no’lu telefon ve ersoykonas@gmail.com adresli eposta ile bize ulaşabilirsiniz.