Meme dikleştirme ameliyatı memenin büyüklüğünün yeterli, buna karşın, meme dokusu veya meme başının sarkmış olduğu durumlarda memenin toparlanması amacıyla yapılan ameliyatları kapsar. Memenin sarkmasına yol açan en önemli faktörler; emzirme, kilo alıp verme, yaşlanma ve yer çekimidir. Ayrıca deri elastikiyetinin kaybolması da göğsün hem şeklinin değişmesine, hem de sarkmanın artarak devam etmesine neden olur. Meme dikleştirme ameliyatları bu sorunları azaltmak veya ortadan kaldırmak amacıyla yapılan ameliyatlardır.
Meme sarkması kimi zaman aşırı hacim kaybı ile beraber olabilir. Bu durumda dikleştirme ameliyatı tek başına ideal sonuca ulaşmak için yeterli olmayacaktır. Bu denli aşırı hacim kaybı ve sarkmanın birlikte olduğu hastalarda meme estetiği ameliyatı sırasında dikleştirme işlemine ek olarak protez de yerleştirilerek daha dik ve dolgun meme dokusu elde edilebilir. Bu amaçla yerleştirilecek protezlerin büyük olmaması daha kalıcı bir sonuç elde etmeye yardımcı olur. Eğer hastanın meme dokusu büyük ve sarkık ise dikleştirme ameliyatı memenin küçültülmesi ile beraber yapılarak yine daha uzun sureli bir sonuç sağlanabilir. Kimi hastalarda sarkıklık asimetrik olarak görülebilir. Bu durumda ise asimetriyi de düzeltecek ilave girişimler gündeme gelebilir.
Meme dikleştirme ameliyatları teknik olarak oldukça değişken şekillerde uygulanır. Uygun tekniğin seçilmesi hastanın sahip olduğu sorun ve meme dokusunun hacim ve ağırlığı ile doğrudan ilintilidir. Ameliyat meme başı çevresinden yapılacak dairesel bir kesi ile yapılabileceği gibi kimi zaman meme altı oluğuna uzanan tekbir kesi veya ters t denilen kesi ile de gerçekleştirilebilmektedir. Kullanılan yönteme gore memede iz kalması söz konusu olabilir. Hastanın teknik detayları ve beklentilerinin ne düzeyde karşılanabileceğini hekimi ile detaylı olarak görüşmesi gerekmektedir.
Meme dikleştirmeyle ilgili daha detaylı bilgi almak için https://ersoykonas.com/meme-diklestirme-nasil-yapilir/ linkini ziyaret edebilirsiniz.