Burun, yüzün tam ortasında yerleşmiş ilk bakışta tüm dikkati üstüne odaklayan bir organdır. Bu nedenle burun estetiği ameliyatı ülkemizde gerçekleştirilen en sık estetik cerrahi işlemdir. Genel anesteziyle veya sedasyon ile lokal anestezi kombine edilerek yapılabilmektedir. Hastalar tarafından bu iki anestezi yönteminden sıklıkla genel anestezi tercih edilmektedir. Hekimlerin tercihi ise genellikle septum veya daha derinde yerleşik dokulara müdahale gerektiği taktirde genel anesteziye yönelmek şeklindedir. Estetik burun ameliyatlarında hastanın beklentisi, sosyokültürel durumu, anatomik yapısı gerçekleştirilecek ameliyatın planlamasını etkilemektedir. Anatomik yapıdaki en önemli unsur septum deviasyonu veya konka hipertrofisinin bulunup bulunmamasıdır. Bu amaçla ameliyat öncesi değerlendirmede endoskopik yöntemle veya direk rinoskopi ile burun içinin detaylı incelenmesi gerekmektedir.

Rinoplasti ameliyatı, önceden burun ameliyatı geçirilmemiş ise 1,5-2 saat dolaylarında sürmekte iken daha once ameliyat geçirilmiş ise veya ciddi travma ve buna bağlı ileri şekil ve fonksiyon bozukluğu mevcut ise daha uzun sürebilmektedir. Estetik burun ameliyatları yavaş sabırlı ve hassas olarak gerçekleştirilmelidir.

Tampon ve atel kulanılmakta mıdır?

Estetik burun ameliyatlarında tampon uygulama zorunluluğu yoktur. Bununla beraber birçok hekim silicon, xeroform veya merocel gibi malzemeler kullanmayı tercih etmektedir. Sözü edilen malzemeler ameliyat sonrası iç destek, havayolu açıklığının korunması, kanama kontrolü gibi amaçlarla kullanılmaktadır. Burnun dışına ise plastik veya alçıdan bir kalıp uygulanır. Ameliyat sonrası hastanede yatmak şart değildir. Ancak genellikle hastalar bir gece hastanede yatırılmaktadır.

Ameliyat sonrası erken dönemde hastayı neler bekler?

Ameliyat sonrası hasta yatağına çıktığında burun üzerinde bir kalıp, bandaj ve bunların üzerinde ise torba üzerinde buz olduğunu fark eder. Genellikle ağrı olmaz ancak anestezi etkisine bağlı hafif bulantı kusma olabilir.

Estetik burun ameliyatı sonrası morluk oluşur mu?

Operasyon sonrası hafif morluk ve şişliklerin olması gayet doğaldır. Eğer ameliyatta kemiklere yönelik girişim yapılmaz ise şişlik ve morluk yok denecek kadar az oluşur. Morluk ve şişlikleri önlemek veya azaltmak için göz üzerine ve çevresine soğuk uygulama yapılabilmektedir. Bu amaçla gözler ve yanak üzerine ince bir örtü üzerinden iki saatte bir 15-20 dakika torba içerisinde buz uygulanabilir. Bu işlem 24-48 saat sürdürülür. Bir hafta sonra burun üzerindeki kalıp alındıktan sonra morluk ve şişlik oldukça hafifler.

Burun estetiği sonrası ne zaman işe dönülebilir?

Burun estetiği yapılan hasta geçirdiği cerrahi işlemin kapsamına göre değişmekle birlikte eğer masa başı bir iş yapmakta, ağır ve stresli bir tempo ile çalışmamakta ise 7-10 gün içinde işine başlayabilir.

Burun ameliyatı sonrası nihai sonuç ne zaman ortaya çıkar?

Estetik burun ameliyatının birinci haftasında kalıp çıkarıldıktan sonra morluk ve şişlikler iyice kaybolmaya başlar bu dönemde burnun şekli kabaca belirmekle beraber nihai şeklin ortaya çıkması için 6 ay-1 yıl beklenmelidir.

Ameliyat sonrası dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

Burun ameliyatı sonrası erken dönemde travmadan korunmak oldukça önemlidir. Bu nedenle 8 hafta toplu ve vucut teması gerektiren sporlardan uzak durulmalıdır. İki hafta sonra hafif egzersiz ve yürüyüşler ile yüzme yapılabilir. Ancak güneş ışığına doğrudan maruz kalmaktan, solaryum ve saunadan kaçınılmalıdır. Burun estetiği tedavi süreci ameliyat sonrasında da devam eden dinamik süreçtir. Bu nedenle ameliyat sonrasında kontroller önemlidir. Hastalar ameliyat sonrası ½,1,3,6,12,24. aylarda kontrollere çağrılarak izlenir. Kimi hastalara bazı masajlar önerilebilir.

Ameliyat sonrası solunum nasıl olur?

Ameliyat sonrası burun içine yerleştirilen silikon çıkarıldığında rahat nefes alındığı fark edilir. Ancak burun içi dokulardaki şişme, kabuklanma, sekresyon ve ödem nedeniyle hava akışı bir miktar bozulur. İlerleyen günlerde ise yavaş yavaş düzelir. Bu dönemde burun solunumunu desteklemek için bazı damla, sprey veya kremler verilerek şikayetlerin azaltılması gerekebilir. Kimi hastalarda alerjik nedenlerle ameliyat sonrasında da solunum problemleri devam edebilir.

Ameliyat sonrası ikinci bir işleme gerek duyulur mu?

Burun ameliyatının ardından son şeklin oturmasını takiben istenmeyen durumlar için % 5 oranda ikincil girişimler gerekebilir. İkincil girişimler ameliyat öncesi beklentiler ve yapılabilecekler ile ilgili ayrıntılı görüşmeler ile hekim ve hastanın iyi bir senkronizasyon kurması ile azaltılabilir. Burnun yapısal özelliklerine, hastanın yaşına, geçirilen ameliyat ve travmalara bağlı olarak her olgu için bazı sınırlar vardır ve bunlar etraflı bir şekilde konuşulmalıdır.

Burun estetiği fiyatları

“Burun estetiği fiyatları”, “burun estetiği fiyatı Ankara”, “burun estetiği fiyatı 2025” ve “burun estetiği fiyatı Ankara 2025” bu operasyonu planlayan hastaların en merak ettiği sorular arasındadır. Ameliyatın maliyetini belirleyen çok sayıda faktör bulunur. Hastanın genel durumu, yapılacak işlemin türü ve nitelikleri, ameliyatın yapıldığı hastane, plastik cerrahın bilgi, beceri ve tecrübesi bu unsurlar arasında yer alır. Burun estetiği ameliyatı fiyatları hakkında en doğru bilgiyi, muayene sırasında doktorunuzdan alabilirsiniz. Fiyatlar ve işlem süreçleri hakkında detaylı bilgi almak için (0536) 511 40 51 no’lu telefondan ve ersoykonas@gmail.com mail adresimizden bize ulaşabilirsiniz.