Botoks, kırışıklık tedavisi ve yüz gençleştirmede güvenle uygulanan, kısa işlem ve iyileşme süreleri ile günümüzde yaygın olarak tercih edilen bir yöntem. Botoks, çenenin fazla geniş olduğu ve yüz hatlarını olduğundan daha büyük gösterdiği istenmeyen durumlarda da etkilidir.

Masseter botoksu, çenede bulunan ve bu isimle anılan kas gruplarına yapılır. Aşırı çiğneme, diş sıkma gibi nedenlerle söz konusu kas büyür ve yüzde orantısız, daha büyük bir çene görünümünün ortaya çıkmasına yol açar.

Yaklaşık 10 dakikalık bir işlem olan masseter botoksu, bu kas grubundaki istemsiz hareketleri önler. Böylece zamanla kas hacmi küçülerek yüzün daha ince ve oval bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Masetter botoksu, yüzün daha ince bir görünüme kavuşmasının yanı sıra, diş sıkma, diş gıcırdatma gibi sorunlara da çözüm sunarak, ilgili nedenlerden oluşabilecek çene ağrılarını da ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

İşlemin etkileri yaklaşık bir hafta içerisinde ortaya çıkar. 4-6 ayda bir tekrarlanması gerekir.

Daha detaylı bilgi almak için ersoykonas@gmail.com mail adresiyle ya da Instagram’da @ersoykonas hesabıyla iletişime geçebilirsiniz.