Kilo değişimi, cildin elastikiyetini kaybetmesi ve yaşlanmaya bağlı sebepler, yüzde sarkma meydana getirir. Özellikler yanaklarda meydana gelen, çene hizasına kadar uzanıp burada biriken gevşemeler “Bulldog yanak sarkması” olarak adlandırılır.

Bu sorun sadece yanakların sarkması ile ilgili olmayıp aynı zamanda çene hattında da deformasyona yol açar. Bulldog yanak sorunu, orta yüz germe ameliyatları ile giderilebilir.

Ameliyatta saçlı deri içerisinden ya da ağız içinden bir kesi ile sarkan dokulara ulaşılır. Kaslar olması gerektiği yere konumlandırılırken diğer yandan yanaklardaki yağ yastıklarına da müdahale edilir. Ameliyat sonrası yüzün incelmesi sağlanırken, gevşeyen dokular da ilgili noktalara sabitlenerek genç bir görünüm ortaya çıkarılır.

Uzun yıllar kalıcılığını koruyan bu ameliyat yaklaşık 1-2 saat sürer. Uygulanan anesteziye bağlı olarak hastalar aynı gün taburcu olabilir. Şişliklerin ortadan kalkması ve yüz şeklinin tam olarak oturması 2 ayı bulabilir. Ameliyattan sonraki birkaç ay hastaların uzun süre güneşte kalmaması önerilir.

Daha detaylı bilgi almak için ersoykonas@gmail.com mail adresiyle ya da Instagram’da @ersoykonas hesabıyla iletişime geçebilirsiniz.