Yüzün estetik görünümünde kemik yapısının büyük bir önemi vardır. Belirgin elmacık kemikleri, çene hattı yüze daha çekici bir görünüm verir. Bu yapıların doğuştan küçük olduğu durumlarda, yaşla birlikte olan hacim kayıplarında ya da sonradan yaralanmalar sonrası oluşan asimetri ve şekil bozukluklarında plastik cerrahlar yüz implantı kullanır. Bu implantlar vücut dokularına uyumlu ve kalıcıdır. Plastik cerrahlar, doğuştan gelen yüz hatlarındaki estetik sorunları ve orantısızlıkları ortadan kaldırmak ya da yaralanma nedeniyle sonradan olan şekil bozukluklarını gidermek için bu implantları kullanır. En sık şu amaçlar için kullanılırlar: Çekik, küçük ve geride çeneler, belirgin olmayan düz yanaklar, yüzdeki asimetrik şekil bozukluklar.
Yüz implantı nedir?
Plastik cerrahi uzmanları tarafından, yüze daha güzel ve orantılı bir hal vermek için elmacık kemiği, burun ucu, çene ve çene ucu gibi bölgelere yerleştirilen, vücutla uyumlu protezlerdir. Önceden hazır olarak şekillendirilmiş, üç boyutlu katı malzemelerdir. Genellikle yarım ay şeklinde olur ve yerleştirildikleri bölgeye hacim ve orantı kazandırırlar.
Yüz implantlarının içinde ne var, yüz implantları neden imal edilmiştir?
Yüz implantları genellikle medpor, silikon, politetrafloroetilen ve polietilen gibi insan dokularına uyumlu, alerji yapmayan, uzun süre dayanıklı maddelerden üretilir. Gözenekli bir yapıları olan bu protezler zamanla, kemikleşerek etraflarındaki dokularla daha uyumlu hale gelirler.
Yüz implantı uygulama sonrası nasıl etki eder?
Bazı kişiler genetik olarak daha küçük çene ve elmacık kemiklerine sahip olabilirler. Çene ucunun geride olması da yüz özellikle de profil orantısını bozabilir. Zaman ve yaşla birlikte de kemik dokusunda kayıplar olur ve yüz hatları keskinliğini kaybeder. Tüm bu sorunları gidermek için kullanılan yöntemlerin başında yüz implantları gelir. Implantlar yerleştirildikleri bölgeye hacim kazandırır, yüze daha keskin ve çekici bir hal verir.
Yüz implantları kullanım alanları:
Bu implantların en sık kullanıldığı yerler şu şekilde gruplandırılır:
- Alt çene kemiği: Alt çene kemiğinin tıbbi ismi mandibula’dır. Çene kemiğinin, kulak memesinin birkaç santim altındaki kısmıdır. Bu kemiğin açılı ve geniş olması yüz güzelliği üzerinde rol oynar. Buraya yerleştirilen implantlar L şeklinde olur.
- Üst çene kemiği: Çenenin maxilla ismi verilen kısmıdır. Plastik cerrahlar, bu uygulama ile dişlerin üzeri ve burun kanatlarının kenarındaki alana dolgunluk verebiliriler.
- Elmacık kemiği: Zygoma ismi verilen elmacık kemiklerinin çıkıklığı bazen yetersiz olur. Bu durumda yüz düz bir hal alır. Bu bölgeye yerleştirilen implantlarla, yüzdeki orantı düzelir ve elmacık kemikleri köşeli hat kazanır.
- Çene ucu: Çene ucunu uzatmak yüz profiline daha estetik bir görüntü verir. Bu amaçla çene ucu için de uygun implantlar bulunur.
- Burun ve burun ucu: Plastik cerrahlar özellikle kıkırdak ve doku kayıplarının olduğu şekil bozukluklarını, burun implantlarıyla giderir.
- Göz implantları: Kullanımı çok yaygın olmamakla birlikte, göz altı çukurları ve çöküklükleri için de uygun implantlar mevcuttur.
- Dudak implantları: Kullanımı yaygın olmamakla birlikte dudak dolgunlaştırmak için üretilmiş, süngerimsi yapıda implantlar da mevcuttur.
Yüz implantları yerleştirme işleminde hangi noktalara dikkat etmek gerekir?
Plastik cerrahlar, bu implantları, lokal ya da genel anestezi altında yaptıkları operasyonla yerleştirirler. Bu nedenle, operasyon öncesi doktorun önerilerini dikkate almak, gerekli tetkikleri yaptırmak gerekir. Bu önerilerin başında kan sulandırıcı ilaç ve besin takviyelerini bırakmak gelir.
İmplant uygulamasından sonra nelere dikkat etmek gerekir?
Yüz implantları, uygulandıkları bölgeye (genellikle ağız içinden) en yakın kesiden yerleşir. Operasyon sonrası bölgede hafif rahatsızlık hissi olabilir. Kesiler ağız içindeyse, sıvı beslenmek, ağız hijyenine dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, yine implantın yerine göre, yatış pozisyonunu değiştirmek hatta başı yukarda tutacak şekilde yüksek yastıklarla uyumak gerekebilir.
Bu işlem sonrası iyileşme sonrası nasıl olur?
İyileşme sürecinde, bir ya da iki gün yalnızca sıvı besin diyeti yapmak gerekir. Yüz hareketleri kısıtlanabilir. Operasyon bölgesini korumak, o bölgeye fazla dokunmamak önemlidir. Ayrıca enfeksiyonu önlemek için antibiyotik de almak söz konusu olabilir.
İşlem sonrası sonuçlar ne zaman fark edilir?
Sonuçlar işlemden hemen sonra fark edilir. Ancak, bölgedeki şişlik nedeniyle protezler olduklarından biraz daha abartılı görünebilir. Şişlikler yaklaşık bir hafta içinde yok olur ancak yine de son halin belli olması ve yüzün oturması bir ayı bulur.
Yüz İmplantları Hakkında Sık sorulan sorular
Bu işlem kalıcı mı?
Evet, bu işlemin sonucu kalıcıdır. Zamanla erime ya da başka bir şekilde değişime uğrama söz konusu olmaz.
Bu işlem nasıl yapılır?
Plastik cerrah, işlem yapılacak bölgeye önce küçük bir kesi açar. Sonra bu kesinden implantı yerleştirir. İmplantın türüne göre, kemiğe sabitlemesi gerekebilir. Ardından da birkaç dikişle kesiyi kapatır. Bazen, implantın çevresini desteklemek ve daha doğal bir hal almasını sağlamak için bölgeye dolgu veya yağ enjeksiyonu da yapılır.
Malar implant nedir?
Elmacık kemiği için kullanılan implantlar, “malar implant” olarak da adlandırılır.
Yüz implantı ve fiyatı 2024, yüz implantı fiyatları
Yüz implantı yaptırmaya karar veren hastaların internete yönelttiği sorulardan biri de “yüz implantı fiyatları”dır. Bulunduğunuz şehir, işlemin yapılacağı hastane ve bölgeler gibi birçok faktör fiyatlara etki eder.Yüz implantı ücretleri konusunda plastik cerrahınızdan gerekli bilgileri alabilirsiniz. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için https://ersoykonas.com/implantlar/ linkine tıklayabilir,0 536 511 40 51 nolu telefon ve ersoykonas@gmail.com adresli eposta ile bize ulaşabilirsiniz.
Bizi takip edin: @ersoykonas