Karın germe (abdominoplasti), düz bir karın, elde ince ve kıvrımlı bel hatları elde etmeyi hedefleyen bir cerrahi operasyondur. Bu operasyon, sadece göbek ve karın bölgesindeki aşırı yağlanma ve sarkıklıkları değil, aynı zamanda bel ve basen bölgesindeki yağlanmayı da hedefler ve liposuction ile birleştirilebilir. Ayrıca, yaşlılık nedeniyle ciltte oluşan gevşemeleri karın germe ameliyatıyla düzeltilebilir. Karın kaslarının ve derinin gergin hale getirilmesiyle birlikte, bir miktar kilo kaybı da gözlemlenebilir. Abdominoplasti sonrasında, beden ölçülerinde genellikle 1-2 beden küçülme beklenir.

Karın germe ameliyatı (abdominoplasti) nedir?

Abdominoplasti olarak da bilinen karın germe ameliyatı, estetik cerrahi operasyonlardan biridir. Özellikle karın ve göbek estetiği alanlarında etkili bir çözüm sunar. Bu operasyon, özellikle hamilelik sonrasında karın bölgesindeki kaslar ve derinin eski formuna dönme yeteneğini kaybettiği durumlarda etkili olan bir yöntemdir. Hamilelik sonrasında, karın duvarındaki bağ dokusunun gevşemesi, karın duvarının öne doğru çıkık hale gelmesi, şişkinlik, bolluk ve çatlaklar gibi istenmeyen görüntüler oluşabilir. Bu deformasyonlar, özellikle aşırı kilo alımına bağlı olarak ikiden fazla doğum yapmış kadınlarda daha belirgin olabilir.

Spor ve diyet gibi bireysel çabalarla tam anlamıyla çözülemeyen bu durumu düzeltmek için karın germe ameliyatı tercih edilir. Bu ameliyatla, gevşeyip sarkmış olan karın derisini düzeltir. Bölgede biriken fazla yağları alarak kişinin daha düz bir karına sahip olmasını sağlanır.

Karın germe kimlere ve hangi durumlara uygulanır?

Karın germe ameliyatı, karın bölgesindeki fazlalığı gidermek için diyet ve egzersiz gibi çabaların etkisiz kaldığı durumlarda başvurulan bir vücut biçimlendirme yöntemidir. Sezaryenle yapılan doğumlar, çoklu hamilelik, aşırı kilo alıp verme sonrası yaşanan deformasyonlara müdahale etmede kullanılır.

Abdominoplasti öncesi dikkat edilmesi gerekenler

Karın germe ameliyatına karar verildikten sonra, doktorun talimatlarına uyulması büyük önem taşır. Vitamin ve ilaç kullanımı konusunda doktorun önerilerine titizlikle uyulmalıdır. Sigara ve alkol tüketimi alışkanlığı varsa, ameliyat öncesinde en az 2 hafta süreyle tamamen bırakılmalıdır. Ayrıca, aşırı egzersiz, güneşlenme ve düşük kalorili diyet gibi aktivitelerden kaçınılması önerilir.

Karın germe ameliyatı nasıl yapılır?

Karın germe ameliyatları, göbek çevresindeki sarkan karın dokusunun fazlalığını çıkarmayı ve karın duvarındaki gevşemenin sıkılaştırılmasını temel alan bir cerrahi yöntemdir. Operasyon, genellikle kadınlarda sezaryen kesisi hizasından daha uzun bir kesi yapılır ve karın duvarındaki fazlalık alınır. Karın duvarının altında yer alan kaslara yerleştirilen dikişlerle sıkılaştırılır. Daha sonra gevşek ve bol olan cilt aşağıya çekilerek cilt gerginleştirilir. Göbek deliğinin yeri değiştirilerek ideal konuma yerleştirilir. Ameliyat sonrasında genellikle iki adet dren yerleştirilerek cilt altında birikebilecek kan ve sıvı uzaklaştırılır. Abdominoplasti ameliyatının ardından karın bölgesine destek sağlamak amacıyla korse takılabilir. Hastalar genellikle ameliyat sonrasında 1-2 gün hastanede kalırlar.

Bazı hastalarda karın üst bölgesinde veya bel bölgelerinde aşırı yağlanma olabilir. Bu durumda ameliyata yağ alma işlemi de eklenerek daha kapsamlı bir çözüm sağlanabilir.

Karın germe ameliyatının süresi bireyden bireye değişiklik gösterir. Abdominoplasti, genellikle 3-3,5 saat sürer. Ancak, karın bölgesinin genişliği, yapılacak ek işlemler ve hastanın genel sağlık durumu gibi faktörlere bağlı olarak ameliyat süresi 4 saate kadar çıkabilir. Bu süreçte cerrahın detaylı çalışma yapması, kişinin anatomik özellikleri ve cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyan alanların genişliği gibi etkenler ameliyatın süresini etkileyen faktörler arasındadır.

Karın germe ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler

Karın germe ameliyatı sonrasında, ameliyat koşullarına bağlı olarak değişmekle birlikte genellikle 1-2 gün hastane bakımından sonra hastalar taburcu edilir. Ameliyatın başarısını artırmak amacıyla hastalara genellikle özel bir korse giymeleri önerilir. Bu korse, karın bölgesinin istenilen forma ulaşmasına yardımcı olabilir ve genellikle 1 ay boyunca sürekli olarak giyilmesi önerilir.

Ameliyat sonrasında ilk 1 hafta içinde dikişlerin tam olarak iyileşmediği göz önüne alındığında, öksürme, hapşırma ve ıkınma gibi hareketlerden kaçınılmalıdır. Çünkü bu hareketler ağrıya neden olabilir ve dikişlere zarar verebilir. Hasta 2-3 gün sonra banyo yapabilir ve günlük aktivitelerini kendi başına yapabilir hale gelebilir.

Ağır fiziksel işlerde çalışılmıyorsa, 7 ila 10 gün arasında iş yaşamına dönülebilir.

Karın germe ameliyatı hakkında sıkça sorulanlar

Karın germe ameliyatı sonrası komplikasyonlar

Herhangi bir cerrahi işlemde olduğu gibi, karın germe ameliyatından sonra da bazı komplikasyon riskleri ortaya çıkabilir. Riskler arasında kanama ve enfeksiyon önemli yer tutar. Bu nedenle, ameliyat sonrasında hekim tarafından reçete edilen ilaçları düzenli olarak kullanılmalı, ani hareketlerden kaçınılmalı, pansumanlar düzenli aralıklarla yapılmalıdır.

Ameliyatı gerçekleştirecek plastik cerrahın tecrübesi ameliyatın risklerini minimuma indirecektir.

Karın germe ameliyatı sonrasında hamilelik

Karın germe ameliyatı düşünen bireylerin en çok merak ettiği konulardan biri, ameliyat sonrasında hamile kalmanın olası komplikasyonlara neden olup olmayacağıdır. Abdominoplasti, hamile kalmayı etkileyen ya da hamilelik sürecinde sorunlara yol açabilecek bir operasyon değildir. Karın germe operasyonu geçiren kadınlarda hamilelik için uygun zaman, operasyonun tam iyileşme süreci sona erdikten sonra belirlenir. Ne kadar süre sonra hamile kalınabileceği konusunda en sağlıklı kararı hekim verir.

Diğer bir önemli konu, hamilelik sonrasında karın germe ameliyatı geçirmeyi düşünen annelerin ne kadar süre beklemeleri gerektiğidir. İdeal olarak, karın germe ameliyatının doğumdan sonraki bir yıl içinde yapılması önerilir. Bu süre zarfında, annenin düzenli beslenme, emzirme ve egzersizle kilo vermesi sağlanabilir ve aynı zamanda çatlaklar ve sarkıklıkların tam derecesi belirlenebilir.

Yeni bir gebelik planlamayan ve karın bölgesini düzeltmek isteyen anneler, doğumdan bir yıl sonra uzman bir doktora danışarak ameliyat sürecini planlayabilirler. Karın gerdirme ameliyatı geçiren kadınlarda, yeni bir hamilelik sonrasında yeni sarkma ve çatlaklar oluşabileceğinden, tekrar hamile kalmayı düşünen anneler ameliyatı bir süre ertelemelidir.

Karın germe ameliyatı genel sağlık durumu iyi olan, en küçük çocuğu en az bir yaşında olan, gelecekte yeni bir hamilelik planlamayan, karın bölgesinden daha önceki dönemde büyük bir operasyon geçirmemiş ve hekim tarafından ameliyatın uygun görüldüğü hastalara uygundur.

Karın germe ameliyatı sonrası nasıl bir görünüm elde edilir? Sonuçlar kalıcı mıdır?

Fiziksel görünüm açısından, karın germe ameliyatının ardından mükemmel bir silüet elde etmek mümkündür. Bu operasyonun başarılı sonuçları, yeni ve kusursuz bir görünümle birlikte artan özgüvenle sonuçlanır. Kalıcı bir işlem olmakla birlikte, yeni görüntüyü uzun yıllar koruyabilmek için dengeli bir yaşam tarzı benimsemek, beslenme düzeninizi istikrarlı bir şekilde sürdürmek önemlidir.

Karın germe ameliyatı fiyatı

“Karın germe ameliyatı fiyatları”, “karın germe ameliyatı fiyatları 2024”, “karın germe fiyatı Ankara”, “abdominoplasti fiyatı 2024” bu operasyonu planlayan hastaların en merak ettiği sorular arasında yer alır. Bulunduğunuz şehir, işlemin yapılacağı hastane ve bölgeler gibi birçok faktör fiyatlara etki eder. Karın germe ameliyatı (abdominoplasti) ücretleri konusunda plastik cerrahınızdan gerekli bilgileri alabilirsiniz. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için (0536) 511 40 51 no’lu telefon ve ersoykonas@gmail.com adresli eposta ile bize ulaşabilirsiniz.