Liposuction, yağ dokularının vakumlanarak vücuttan çıkartılması, böylece belli oranda incelmeyle birlikte orantılı vücut hatlarının ortaya çıkmasını sağlayan bir yöntemdir.

“Ultrasonik Liposuction” ya da “vaser liposuction” olarak bilinen yöntem klasik liposuctiona göre çok sayıda avantaj sağlar. Ultrasonic/vaser liposuction uygulamasında, yağ dokusu dışındaki sinir ve yapılara dokunulmaz. Çıkarılacak yağ dokuları ses dalgaları yolu ile parçalanır ve kaslardan ayrılır. Sadece fazla yağlara odaklanan bu işlem, çevre dokulara zarar vermeden daha az yan etki ile gerçekleşir.

Ultrasonic/Vaser liposuction uygulanacak bölgenin genişliği ve çıkarılacak yağ dokularının miktarına göre lokal ya da genel anestezi altında, ameliyathane ortamında gerçekleşir. 1-3 saat arası süren bu uygulamanın ardından morarma ve şişlik gibi yan etkiler çoğunlukla görülmez. Meydana gelebilecek ödemler çok kısa sürede kaybolur. Hastaların 3 hafta boyunca korse kullanmaları gerekebilir.

Daha detaylı bilgi almak için ersoykonas@gmail.com adresinden ve Instagram’da @ersoykonas hesabıyla iletişime geçebilirsiniz.