Kaş düşüklüğü, yaşa ve yer çekimine bağlı olarak ortaya çıkar. Kaşların aşırı düşük olması, estetik görünümü etkilemesinin yanı sıra görmede de zorluklara yol açabilir.

Alın ve göz çevresi bölgesinde yaşlanma belirtilerinin yoğunlaşmadığı hastalarda, botoks ile kaşların kaldırılması mümkündür. Kısa işlem süresi ve günlük yaşama ara vermeyi gerektirmemesi açısından tercih edilen botoksun etkileri geçicidir. Kaşların ve hastanın durumuna göre 6-8 ayda bir uygulamanın tekrarlanması gerekir.

Kaş kaldırmaya yönelik cerrahi işlemlerde bu alan alın bölgesiyle birlikte değerlendirilebilir. Alın germe operasyonları, bu bölgedeki kırışıklık ve çizgileri ortadan kaldırırken, kaşların da kalıcı olarak daha yukarıda konumlanmasını sağlar. Saçlı deriden yapılan bir kesi ile gerçekleşen alın germe ve kaş kaldırma işlemlerinde, görünür herhangi bir iz oluşmaz.

Kaş düşüklüğüne ilişkin tek başına bir operasyon planlanıyorsa, kaş askıları yönteminden yararlanılabilir. Lokal anestezi altında, saç çizgisi içinden küçük bir delikle gerçekleşen bu ameliyatta, kaşlar istenen konuma yükseltilebilir. Bu ameliyatın sonuçları 2 yıl boyunca korunur.

Daha detaylı bilgi almak için ersoykonas@gmail.com adresinden ve Instagram’da @ersoykonas hesabıyla iletişime geçebilirsiniz.