Çenede kemiğinin aşırı ileride ya da geride olması, alt ve üst çenenin uyumsuzluğu gibi durumlar sadece estetik bir problem olmayıp, ısırma ve çiğneme fonksiyonlarını da etkiler. Dolayısıyla hastanın beslenme konusunda sorun yaşamasına yol açabilir.

Bu konudaki problemler, yani alt ve üst çenenin düzgün şekilde kapanabilmesi ve yüz yapısındaki bozuklukların giderilmesi işlemleri “Ortognatik cerrahi” olarak adlandırılan operasyonlarla mümkündür.

Ortognatik cerrahi, plastik cerrahlar ile diş hekimlerinin ortaklaşa çalıştığı bir alandır. Bu operasyonda dişlerin dizilişiyle ilgili süreçleri diş hekimleri yürütür, çene kemiklerinin konumuyla ilgili olarak da plastik cerrahlar gerekli müdahalelerde bulunur. Böylece plastik cerrahlar, bir yandan ağız ve çenenin çiğneme fonksiyonunu doğru şekilde yerine getirmesini sağlarken diğer yandan çenenin ileri ya da geri alınmasını sağlayarak, yüzün bütüncül ve güzel bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Daha detaylı bilgi almak için ersoykonas@gmail.com adresinden ve Instagram’da @ersoykonas hesabıyla iletişime geçebilirsiniz.